Fostul președinte vorbește de un grup infracțional organizat al grupului de la K2. Președintele îi atacă explicit pe Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea și, indirect, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Declarațiile senatorului Traian Băsescu la România TV: ”E un grup infracțional organizat al grupului de la K2. Acolo se stabilea cine rămânea în viață, pe cine executau. Erau împotriva politicienilor. Grupul infracțional era format din Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi sau Florian Coldea".

Declarațiile senatorului PMP se apropie de cele ale co-președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a cerut în nenumărate rânduri demisia Laurei Codruta Kovesi (v. video).

"Grupul infracțional a vrut să pună stăpânirea pe statul român și a fost susținut de un imberb ca Hans Klemm. Mai mulți indivizi cred că pot pune presiune pe Parlamentul României."- a spus fostul președinte.

"Înalta Curte și DNA parteneri e o afirmație a doamnei Livia Stanciu din februarie 2015. [Nota redacției EurActiv.ro: Eronat. Afirmația a fost făcută în februarie 2014, la bilanțul DNA pentru anul 2013] Dacă era în timpul mandatului meu, semnam imediat decretul de revocare.", a spus fostul președinte la România TV, citată de știripesurse.

Jurnalistul Liviu Avram dă o explicație simplă pentru dezlănțuirea fostului președinte: "Mâine are Elena Udrea pronunțarea sentinței în cazul Gala Bute."

Traian Băsescu ar trebui să verifice dacă nu tot ce spune, măcar lucrurile ușor de verificat. Declarația Liviei Stanciu, la bilanțul DNA, a fost următoarea: „Veți avea întotdeauna în judecătorul Stanciu un partener de nădejde, un partener total și necondiționat în lupta pe care o realizați în combaterea corupției”.

Declarația a fost făcută pe 27 februarie 2014, în prezența președintelui de atunci, Traian Băsescu [la bilanțul DNA pe anul 2013 - n.r. EurActiv.ro]. Niciun decret de revocare nu a fost semnat în acea perioadă.

"Nu știu ce au discutat ministrul Justiției cu ambasadorul. Faptul că Tudorel Toader a amânat concluziile cu două zile arată că ambasadorul se implică nepermis în deciziile luate de Curtea Constituțională. Se pare că nu le-a cerut nimic ministrul să plece, dar vedem. În SUA judecătorii îi dau lui Trump peste bot de l-au umplut de sânge. Aici, vine un funcționăraș de stat și se duce la ministru.", a mai spus Băsescu, potrivit surselor citate (România TV, știripesurse.ro).

Tăriceanu: Kovesi să își dea demisia

Mai mult pe EurActiv »