Trei pacienți cu arsuri grave în urma exploziei de sâmbătă de la Chișinău au fost transferați, duminică, la București de către o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Echipamentele medicale specifice și asistența pacienților pe timpul zborului au fost asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici și paramedici militari, informează Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Pacienții au fost internați la Spitalul de Arși din Capitală.

Anterior o echipă medicală de la București s-a deplasat în R. Moldova pentru a stabili dacă pacienții sunt transportabili.

Într-un restaurant din piața centrală din Chișinău s-a produs sâmbătă o explozie soldată cu 14 răniți, trei dintre care în stare gravă, relatează Agora.md.

Procuratura a deschis o anchetă, iar administratorii localului - soț și soție - au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău a stabilit, duminică dimineață, că restaurantul folosea ilegal butelii. La ultima verificare, potrivit primarului Dorin Chirtoacă, administrația restaurantului avea doar instalații electrice.