Candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, a revenit, joi, cu un răspuns la întrebarea care i-a fost adresată în timpul ultimei dezbateri prezidențiale, de miercuri seară, și anume dacă va accepta rezultatele alegerilor.

Donald Trump și-a asigurat susținătorii că va accepta rezultatele alegerilor de luna viitoare, dar nu în orice context.

"Aș dori să le promit tuturor alegătorilor și susținătorilor mei și tuturor oamenilor din Statele Unite, că îmi voi lua angajamentul de a accepta în totalitate rezultatele acestor alegeri prezidențiale atât de istorice și mărețe... Dacă voi câștiga", a fost primul comentariu al candidatului republican la președinție de la dezbaterea prezidențială finală de miercuri seară, făcut la un miting în Delaware, Ohio.

De asemenea, Donald Trump a adăugat că va accepta doar rezultatele unor alegeri prezidențiale "clare" și își rezervă dreptul de a lansa o acțiune legală împotriva unei posibile fraude electorale.

"Desigur, voi accepta rezultatele electorale clare, dar îmi rezerv dreptul de a contesta sau de a lansa o acțiune legală în cazul unor rezultate discutabile", a declarat Trump.

Trump a repetat motivele pe care le-a mai spus anterior pentru care nu ar accepta rezultatele, și anume cele legate de o posibilă fraudă pe scară largă la vot, și a readus în discuție lipsa de claritate din alegerile prezidențiale din 2000.

"Vrem corectitudine în timpul alegerilor. Aceasta nu are nimic de-a face cu mine, dar are de-a face cu viitorul țării noastre. Trebuie să avem corectitudine", a spus Trump.

Declarația vine la doar câteva ore după ultima dezbatere prezidențială, în care miliardarul republican a evitat să răspundă la întrebarea legată de recunoașterea rezultatelor scrutinului prezidențial, indiferent de câștigător.

"Vă voi spune când va veni momentul, vă voi ține în suspans", a spus republicanul în dezbaterea electorală.