Liderul grupului senatorial al UDMR, Cseke Attila, spune că formațiunea sa nu susține adoptarea unei Ordonanțe de urgență pentru modificarea Codurilor penale, reamintind că "a fost greșit" și când Guvernul Cioloș a recurs la un demers asemănător.

„Pe legislația penală nu susținem, dacă depinde de noi, sigur, nu suntem la guvernare, dar nu susținem adoptarea unor măsuri, unor demersuri, prin Ordonanțe de Urgență”, a declarat Cseke Attila, la RFI.

Acesta spune și că, "a fost greșit și în 2016, când Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea măsură, a modificat Codul Penal și cel de Procedură Penală prin OUG. Ar fi greșit și de data aceasta, dacă s-ar face, chiar dacă sunt articole declarate constituționale. De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se întoarce în Parlament de la CCR. Parlamentul este îndrituit să facă acele modificări care pot fi făcute, pentru a fi constituțional proiectul. Deci într-un cuvânt, nu am susține o asemenea modalitate de modificare a legislației penale”.