Un cunoscut jurnalist rus, Pavel Șeremet, a murit, miercuri, la Kiev, după ce mașina pe care o conducea a explodat.

Mașina în care se afla Șeremet aparținea patronului ziarului Ukrainskaia Pravda, pentru care jurnalistul lucra, și a explodat la câteva minute după ce a pornit, transmite Russia Today.

Explozia de miercuri dimineață a avut loc după ce Șeremet a urcat în mașină, a pornit motorul și a condus câteva zeci de metri de la locuința sa din centrul Kievului.

Bărbatul a murit pe loc, iar vehiculul a fost distrus în totalitate.

Mașina îi aparținea Alionei Pritula, fondator și redactor-șef al Ukrainskaia Pravda. Aceasta nu se afla în vehicul în momentul deflagrației.

Pavel Șeremet era un jurnalist rus foarte cunoscut pentru faptul că era un analist politic specializat în relațiile dintre Rusia și Ucraina și în fostul spațiu sovietic. El lucra de cinci ani la Kiev, la Ukrainskaia Pravda.

Primele versiuni ale morții. Poliția a descoperit un dispozitiv explozibil

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a declarat că jurnalistul Pavel Șeremet a fost ucis în urma unui asasinat, dat fiind faptul că autoritățile au descoperit un dispozitiv explozibil în masina jurnalistului și a promis să facă totul pentru ca făptașii să fie prinși și pedepsiți, transmite Unimedia.info.

"Am fost anunțat de anchetatori că moartea lui Șeremet a fost provocată de un explozibil. Îmi exprim condoleanțele Alionei și tuturor apropiaților lui. Voi face tot posibilul pentru a-i depista pe autori", a declarat procurorul general.

Președintele Petro Poroșenko a dat și el indicații organelor de drept să investigheze această crimă în mod operativ. Ministerul de Interne de la Kiev a anunțat că automobilul în care se afla jurnalistul Pavel Șeremet a fost aruncat în aer, posibil, prin detonarea de la distanță a explozibilului, conform acelorași surse.