Un singur român declarat dispărut în urma seismului din Italia se află în continuare pe lista MAE. Celelalte trei persoane de cetățenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viață.

Duminică seara, MAE anunțase că patru persoane mai erau date dispărute în urma seismului din Peninsulă.

”Potrivit ultimelor informații, precizăm că în prezent  Ministerul Afacerilor Externe are în atenție un singur caz pe lista persoanelor de cetățenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte 3 persoane de cetățenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viață”, precizează MAE.

Până acum, MAE a confirmat decesul a 11 cetățeni români în cutremurul din Italia. Alți șase români răniți în seism sunt internați. În total, numărul românilor dați dispăruți ajunsese la 19.

În urma finalizării tuturor procedurilor, cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetățeni români decedați în urma seismului au pornit în cursul zilei de luni către România, urmând să ajungă în țară marți dimineață.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.