Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) va candida singură la alegerile locale din acest an, dar merge pe liste cu PSD la parlamentarele din toamnă.

La alegerile locale, UNPR are ca obiectiv strategic obținerea a minimum 10% din voturile electoratului, a declarat sâmbătă președintele partidului, Gabriel Oprea, transmite Agerpres.

El a precizat, în cadrul unei conferințe de presă ținute la Brașov, că săptămâna trecută a avut o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, și au convenit ca ambele formațiuni să candideze separat la alegerile locale, urmând ca, la alegerile parlamentare, să meargă cu liste comune. Oprea a mai spus că nici la locale nu sunt excluse alianțele între PSD și UNPR, dacă organizațiile decid acest lucru.

„Am stabilit că vom candida singuri fiecare. În județele în care se înțeleg, au libertatea să candideze împreună. Obiectivul strategic al UNPR la locale este de minimum zece la sută (...) În toamnă, vom avea liste comune cu PSD”, a declarat liderul UNPR.

 

PSD a decis joi să rupă alianța cu UNPR, social-democrații urmând să candideze singuri la locale, chiar dacă nici ei nu exclud unele alianțe pe plan local. Începând cu 1 februarie, cele două formațiuni vor forma grupuri diferite în Parlament.

Dar dacă Liviu Dragnea, șeful PSD, a menționat un posibil boicot al alegerilor, Oprea a spus sâmbătă că UNPR este un partid care „asigură stabilitate economică și politică”, prin urmare nici nu se pune problema boicotării alegerilor, dar rămâne ferm pe poziție în ce privește organizarea scrutinului local într-un singur tur.