Avocații fostului premier Victor Ponta au cerut, vineri, judecătorilor instanței supreme să retrimită dosarul Turceni-Rovinari înapoi la DNA pentru completarea urmăririi penale.

Fostul premier Victor Ponta a venit vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind citat în dosarul în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

La intrarea în sediul instanței supreme, Ponta a refuzat să facă orice declarație. „Fiind o persoană privată în acest moment, vă mulțumesc!”, le-a spus el jurnaliștilor.

Nici la ieșire Ponta nu a vrut să vorbească deloc cu presa. „Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună”, a spus acesta de mai multe ori, în ciuda faptului că jurnaliștii îi adresau o mulțime de întrebări atât despre proces, cât și despre demisia din fruntea Cabinetului.

În acest dosar, Ponta este acuzat că a primit de la Cabinetul de Avocatură al lui Dan Șova zeci de mii de euro pentru servicii juridice pe care fostul premier, la acel moment avocat, de fapt nu le-ar fi prestat. Mai mult, Ponta este acuzat că a folosit mai multe documente falsificate, întocmite ulterior, care descriu activitățile pe care le-ar fi prestat în cadrul respectivului contract, pentru a încerca să justifice astfel banii primiți.

Formal, premierul este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și uz de fals.