Social-democrații Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost excluși din PSD, în timp ce vicepremierul Paul Stănescu își păstrează locul în partid. Țuțuianu este vicepreședinte al partidului și liderul PSD Dâmbovița, iar Neacșu este secretar general.

Decizia de excludere a celor doi a fost votată de mebrii Comitetului Executiv Național (CExN)luni, cu 53 de voturi ”pentru” și 9 voturi ”împotrivă”.

"Este un moment dificil pe care îl anticipam. Cred că este o greșeală majoră și cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că în PSD este sancționat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproșat și conducerii partidului, și Guvernului. (...) Cred că PSD se îndreptă într-o direcție greșită și mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră", a declarat Adrian Țuțuianu.

El a mai spus că el și Marian Neacșu vor contesta decizia pe căile statutare, la comisia de etică, în Congres și în justiție.

Secretarul general al partidului, Marian Neacșu, a spus că excluderea din partid a fost o execuție publică și sunt deciși să o conteste.

"Vom discuta la organizațiile care ne-au propus să vedem ce părere au și ei. Vom face contestație pentru că este o execuție publică fără niciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de argumente decât afirmații fără niciun fel de temei", a spus Neacșu.

Paul Stănescu, cel care a scăpat de excludere, a declarat: "Cred că partidul a făcut o mare greșeală, poate cea mai mare greșeală făcută de conducerea partidului. Eu sunt lângă ei și consider că e o mare greșeală".