Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat vineri că partidul său a propus PSD ca din cei 19 miniștri, patru să aparțină ALDE și patru formațiunii Pro România.

"Firește unul dintre cei patru având și rangul de vicepremier pentru fiecare dintre cele două partide. În același timp am făcut și o clasificare a ministerelor, nu funcție de importanță pentru că nu toate au aceeași importanță, dar funcție de specific, unele au o pondere mai mare din perspectiva proiectelor derulate, altele au pondere mai mare în privința imaginii și a relaționării cu mediul internațional și societatea civilă”, a spus Vosganian, relatează Mediafax.

Vosganian a dat exemple de ministere care aparțin PSD și la care social-democrații ar trebui să renunțe: "Vă dau un exemplu: ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, PSD trebuie să renunțe la unul din acestea două. E limpede că PSD nu mai are în acest moment capacitatea managerială de gestiona în integralitate ministerele cu pondere în ce privește promovarea investițiilor și politicile sociale din Guvern, tot așa cum cele două ministere din Guvern, Educația și Sănătate, PSD trebuie să renunțe la unul dintre ele. Ăsta este un lucru peste care noi nu putem trece".

Premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, au discutat vineri despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, după ce Tăriceanu și Ponta au anunțat miercuri intenția de a forma o alianță.

Vosganian a declarat miercuri că opțiunea ruperii alianței de guvernare este deschisă: "Au existat sugestii să nu mai candideze la președinție ca în turul doi să avem un contracandidat și nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am amenințat, nu am șantajat că ieșim de la guvernare. Ce vă spun eu acum este prefigurarea unei situații dificile în care am fi doi candidați".

Astăzi, el a spus că ALDE nu poate susține un candidat PSD la prezidențiale, deoarece votanții și simpatizanții partidului au "rețineri".