Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) anunță, printr-o postare pe Facebook, că președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, rămâne în continuare principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în bătălia pentru prezidențiale.

"Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, rămâne în continuare principalul contracandidat al lui Klaus Iohannis în bătălia pentru alegerile prezidențiale, potrivit celui mai recent sondaj realizat de CURS. Liderul ALDE este cel mai bine poziționat dintre toți posibilii contracandidați ai președintelui Klaus Iohannis", susține partidul într-o postare pe Facebook.


Potrivit sondajului citat de ALDE, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, Tăriceanu s-ar situa pe locul al doilea în preferințele românilor, cu 21% din voturi.

+++

Reamintim că, la începutul săptămânii, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că este de datoria sa să candideze la alegerile prezidențiale, chiar dacă PSD nu va dori să-l susțină.

  • "ALDE își propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură, pentru a reprezenta acest electoralt cu viziune liberală", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul ședinței Biroului Executiv, întrebat dacă va candida și fără sprijinul PSD.

 

Între timp, președintele PSD, Viorica Dăncilă, susține că nu a luat în calcul să candideze la alegerile prezidențiale, dar o va face, dacă îi cere partidul.

"Nu am luat încă în calcul acest lucru (candidatura la prezidențiale - n.r.). Am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, președinte al PSD, îl voi susține cu toate forțele, cu tot partidul, astfel încât să câștige alegerile prezidențiale, dar nu vrea să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere și este singura soluție, voi accepta ceea ce spune partidul. În acest moment eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat", a declarat Viorica Dăncilă, la DCNews.