Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că Biroul Politic Central al ALDE va discuta luni propunerea de înlocuire din funcție a ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, din cauza percepției publice care s-a creat cu privire la activitatea acestuia

„Am discutat cu mai mulți colegi din conducere într-o manieră informală și mâine vom avea o reuniune a Biroului Politic, în care vom propune înlocuirea din funcție a ministrului de Externe. Cred că percepția publică care s-a creat despre ministrul de Externe îi afectează atât propria capacitate de lucru”, a declarat Tăriceanu duminică, la Antena 3.

Președintele ALDE a adăugat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, pe care îl apreciază, despre posibilitatea înlocuirii lui.

„Îl apreciez personal pe Teodor Meleșcanu, cu care am lucrat foarte mulți ani împreună (...), însă amândoi știm cât e de greu să te lupți cu percepția publică, să lupți împotriva percepției publice. Am avut și cu domnia sa o discuție pe acest subiect. (...) Avem câteva propuneri da candidați și (...) Biroul Politic Central va alege unul din acești candidați, colegii mei vor anunța decizia după ședință”, a mai spus Tăriceanu.

El a precizat că nu va fi prezent la ședință, deoarece este în concediu.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, Teodor Meleșcanu va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe și va avea loc un dejun de lucru la care invitat special este ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Nicolae Popescu.

Informația vine pe fondul anunțului făcut de premierul Viorica Dăncilă, că a evaluat opt ministere și că urmează ca, luni, să se discute despre în CeX