Corpeședinta REPER, Ramona Strugariu, anunță că, demersurile sale și a altor eurodeputați prin care au semnalat la nivel internațional restrângerea drepturilor electorale de către Guvernul Ciolacu, o misiune a OSCE va fi trimisă în România.

Astfel, anunță formațiunea într-un comunicat de presă, Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a confirmat că intenționează să trimită în România o Misiune Specială de Evaluare a alegerilor europarlamentare și locale de pe 9 iunie. 

Misiunea OSCE se va concentra inclusiv pe evaluarea impactului adus de modificarea legislației electorale cu mai puțin de 3 luni înainte de alegeri și pe restrângerea dreptului unora dintre partidele politice - inclusiv a partidului REPER - de a avea reprezentanți în Biroul Electoral Central sau în secțiile de votare. 

"Ne vom întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții delegației ODIHR care vor veni la București pentru a evalua situația de pe teren. Ei pregătesc și o misiune pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din toamnă. Partidul REPER continuă demersurile pentru apărarea unui cadru democratic fără de care România europeană nu ar exista. Democrația trebuie apărată și respectată indiferent de partidele aflate la putere”, a afirmat Ramona Strugariu.