Liderul PNL, Florin Cîțu, nu exclude nici acum guvernarea cu premier prin rotație și susține că viitoare alianță cu PSD este un "compromis major" pe care liberalii îl fac.

În același timp, Florin Cîțu nu știe cum vor decurge discuțiile în zilele viitoare, dar e nevoie de "deblocarea lucrurilor".

Cîțu a reiterat că el a promis că nu vor crește taxele cât va fi el premier și veniturile vor fi majorate și s-a ținut de cuvânt.

Premierul demis a spus și că a vrut o guvernare cu USR, dar partidul i-a închis ușa, iar acum este important "să găsim un Guvern pentru România".

Totodată, încă nu s-a căzut de acord cu PSD asupra unei propuneri de premier, dar când ea va fi decisă, cele două partide merg la președintele Iohannis.

Întrebat despre "taxa pe lux" propusă de PSD, Florin Cîțu a precizat că doar social-democrații discută despre acest lucru, pentru că liberalii se opun.

"Vedeți, în 2 ani de zile nu s-a vorbit de nicio taxă și economia a mers bine. Astăzi, PNL trebuie să vină public să spună că nu este de acord cu această taxă", a conchis liderul liberalilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că în ședința Consiliului Politic Național s-a decis ca discuțiile pe anumite teme din programul de guvernare să rămână deschise.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat luni seară, într-o intervenție în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, după apariția informațiilor privind înțelegerea făcută de liderii PNL, PSD și UDMR în legătură cu rotația viitorilor prim-miniștri și susținerea de către PNL a lui Marcel Ciolacu. Rareș Bogdan a declarat că Florin Cîțu nu poate decizii de unul singur.

”Domnul Florin Cîțu este președintele PNL, cunoaște foarte bine statutul PNL și nu ia decizii de unul singur, ci le ia în consens sau cu majoritatea leadership-ului liberal întrunit în foruri statutare. Domnia sa știe foarte bine starea de spirit, cât de greu a fost să începem discuții cu PSD și sunt absolut convins că domnia sa nu ar putea impune așa ceva și că este o strategie de negociere”, a declarat Rareș Bogdan.

El a mai precizat că tema rotației prim-miniștrilor nici nu a fost discutată și aprobată în PNL.