Ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineața la Ramallah pentru consultări, potrivit unei informări transmise Agerpres de ambasada palestiniană la București.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, precizează Agerpres.

Și cotidianul Haaretz relatează că trimișii palestinieni din Austria, Cehia, Ungaria și România au fost rechemați la Ramallah, după ce aceste state și-au exprimat disponibilitatea pentru mutarea ambasadelor lor la Ierusalim.

Chestionat asupra acestei situații, purtătorul de cuvânt al Guvernului a răspuns că nu știe dacă premierul a fost informat.

Publicația mai notează că reprezentanți ai celor patru state membre UE au participat la gala organizată cu ocazia deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim.

Pe 20 aprilie, Ambasada palestiniană preciza că ”intenția Guvernului României de a muta Ambasada României la Ierusalim reprezintă o acțiune care încalcă dreptul internațional, deciziile Consiliului Europei și contravine poziției statului român cu privire la rezolvarea conflictului israelo-palestinian".

Ambasada Statului Palestina avertiza că "acțiunea Guvernului României pune în pericol interesul statului român, precum și al cetățenilor săi în lumea arabă și musulmană".