Prezentarea candidaților AUR la alegerile europene și locale din iunie a abundat în cuvinte de luptă și apeluri la apărarea valorilor românești.Toți vorbitorii au comparat Bruxelles cu Înalta Poartă, iar Simion a promis o luptă contra ”sataniștilor”.

Evenimentul a avut loc la Târgoviște, prima capitală a Țării Românești și aproape de mormântul lui Vlad Țepeș, a cărui figură e folosită în exces de formațiunea de extremă dreapta, fiind prezent pe toate afișele. 

”V-am prezentat dovezi că am fost apărătorii Europei și astăzi suntem apărătorii civilizației creștine europene”, a spus liderul AUR George Simion, referindu-se la o scenetă de un gust îndoielnic care l-a avut ca protagonist pe Vlad Țepeș.

”Europenii luau lecții de vals în timp ce bunicii mei și bunicii voștri munceau pământul cu plugul”, a mai spus Simion, care în tot discursul a încercat să facă o comparație între luptele duse de Țepeș și ”bătălia” pe care o va duce partidul său pe 9 iunie pentru a trimite la Bruxelles oameni care să se lupte cu ”globaliștii” și ”sataniștii”.

Pe parcursul scenetei au fost introduse toate temele pe care AUR a bătut și va bate toba și în campanie: România e ”brațul creștinătății”, străinul - fie că e turc, fie că e sas, e rău, familia e temelia societății, vrem să fim stăpâni în propria țară, suntem copiii lui Dumnezeu, trebuie să fim mândri că suntem români, să luptăm pentru suveranitatea noastră etc.

”Trebuie să dați putere celor dintre voi care vor merge printre străini ca să apere felul nostru de a fi: familia, creștinătatea și suveranitatea noastră”, spune personajul Vlad Țepeș la finalul scenetei destul de lungi. 

”Viitor de aur” are țara noastră, trebuie ”să ne întoarcem la esența noastră”, a clamat cu patos amfitrioana Ramona-Ioana Bruynseels, care a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea Partidului Puterii Umaniste.

Ca și vorbitorii care au urmat, ea l-a apărat pe ”nemuritorul” Țepeș, nedreptățit de dușmani, care l-au zugrăvit ca pe un domnitor sângeros.

Țepeș ”ne cheamă din nou la bătălie ... pe 9 iunie vom duce lupta secolului”, ”românii trebuie să decidă din nou pentru ei ... vrem să fim respectați din nou în Europa și în lume ... românii vor să beneficieze de bogățiile țării ... aceste lucruiri s-au întâmplat în timpul lui Vlad Țepeș”, a spus ea, adăugând că trageriile în țeapă nu a fost ”o barbarie”, ci ”o pedeapsă în spiritul acelor vremuri” aplicată celor care nu plăteau taxe.

Absolventă de jurnalism, Cristina Dumitrescu, prezentată drept specialistă în comunicare, a vorbit despre ”furtuna care va veni”.

Vlad Țepeș nu a fost un vampir, ci a luptat cu armata Imperiului Otoman, ”acum Înalta Poartă s-a mutat la Bruxelles, acolo merg domnii din Partidul Comasat Român și își iau lumină”, ”neținând cont de ce își dorește poporul român”.

”Pe 9 iunie dăm cea mai puternică bătălie, cei care vor merge la Bruxelles nu vor sta cu capul plecat, ca slugile obediente care sunt acum europarlamentari”, a spus ea. 

Claudiu Târziu a venit cu același vocabular, susținând că actuala Comisie Europeană nu este altceva decât noua Înaltă Poartă și a precizat că acolo se clocesc ”ideologii ciminale” și ”se plătește tribut”.

”Cel puțin în ultimii 15 ani, CE a dovedit o apetență tot mai mare pentru ideologia neomarxistă. Principalul instrument al acesteia este «corectitudinea politică». Legile UE au început să fie făcute pe calapodul acestei «corectitudini politice», în răspăr cu realitatea obiectivă și cu normalitatea. Efectele? De la pedepsirea gândirii libere până la interzicerea tradițiilor și controlul asupra persoanei. Acestora li se adaugă ideologia de gen, educația pornografică din școli, politicile LGBT, scoaterea credinței din spațiul public și inhibarea rolului Bisericii în societate, rescrierea istoriei, excesul de discriminare pozitivă a minorităților, identitatea digitală, controlul asupra banilor privați prin bancarizarea excesivă, obsesia pentru eco-marxism”, a perorat Târziu, pentru ca luni să vină cu precizări, apărându-se de acuzațiile că ar fi antieuropean.

”Nu suntem împotriva Uniunii Europene, ci ne opunem politicilor anti-UE emanate de actuala Comisie Europeană, care, pur și simplu, torpilează proiectul european”, a precizat el.

Locul 10 pe listă e un alt traseist, Mihail Neamțu, care a avut cutezanța de a spune că, pe 9 iunie, românii sunt ”chemați la o cruciadă a bunului simț”.

”Armata noastră de cruciați se va duce la Bruxelles să se lupte cu cei care schimbă definiția normalității, cu cei care încalcă în picioare valoarea bisericii și memoria strămoșilor noștri”.

A luat cuvântul și ”singurul europarlamentar român care a luptat întodeauna pentru noi și drepturile noastre”. 

Pe 9 iunie, ”decizia e simplă”: ”suveranitate sau vasalitate”, ”libertate sau tiranie”, a afirmat Cristian Terheș, intrat în Parlamentul European în 2019, pe listele PSD.

Dintre invitații străini a luat cuvântul eurodeputatul polonez Richard Czarnecki (PiS/ECR), care a citit cu greutate un text în limba română. El a amintit că și Polonia a trăit sub dictatura comunistă și știe ce înseamnă să le fie încălcate oamenilor drepturile și libertățile.

”Trebuie să colaborăm, patrioții români și polonezi trebuie să apere o uniune a statelor suverane, nu transformarea într-un superstat, unde deciziile sunt impuse de Bruxelles”, a declarat polonezul, cerând oprirea ”agendei neomarxiste și a procesului de distrugere a identității naționale”. 

La final a luat cuvânt și liderul partidului George Simion, care a explicat cum a fost omorât Ceaușescu ”pentru că nu-i lăsa să fure”. El a lansat mai multe atacuri la actualii guvernanți și la aleșii locali, care ar fi ”boierii de altădată” care i se opuneau lui Țepeș.

Simion a invocat o campanie de eliberare națională, atacând și el Înalta Poartă.  

”Țepeș i-a tăiat, și noi ar trebui să mai tăiem dintre ei”, a susținut Simion.

Criticând decizia de devansare a alegerilor locale, George Simion a spus: ”Avem de-a face cu hoți și cu nebuni care vor să dea foc la țară de frica AUR. Dacă ar fi după voia noastră, am da noi foc, după cum merită, unora dintre ei”.

Trebuie să ducem ”o luptă comună unită împotriva globaliștilor, sataniștilor, comasaților”, și-a încheiat el discursul.