Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat luni că parlamentarii formațiunii sale au depus la DNA o plângere penală prin care îi acuză pe unii liberali din tabăra lui Florin Cîțu de șantaj.

Simion a declarat luni, la finalul ședinței Biroului permanent de la Camera Deputaților, că are înregistrări audio și video prin care parlamentari de la PNL au încerca să îi convingă să nu voteze moțiunea de cenzură. Concret, Simion susține că celor de la AUR li s-au promis funcții în deconcentrate.

Simion a mai precizat că parlamentarii PNL le-au cerut celor din AUR să discute personal cu Florin Cîțu.

AUR a dat luni seară publicității o înregistare realizată de deputatul AUR Ciprian Titi Stoica în care i se oferă de către un coleg liberal funcții în instituții deconcentrate pentru membri AUR la schimb cu susținerea Guvernului la moțiunea de cenzură.

Deputatul care îi face aceste propuneri ar fi Cosmin Șandru. Parlamentarul de Timiș a negat acuzațiile.

Contactat de Antena 3, deputatul PNL, Cosmin Șandru a spus că n-a sunat pe nimeni. Când i s-a spus că a fost înregistrat, Șandru a admis că s-a întâlnit cu deputatul AUR săptămâna trecută, dar spune că a avut o discuție privind poziția celor de la AUR referitoare la moțiune.

Reamintim că Florin Cîțu anunța joi că s-au format două echipe de negociere la Camera Deputaților și la Senat pentru a păstra majoritatea în Parlament. Echipa de negocieri la Camera Deputaților este formată din Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian Bode, Dan Vîlceanu, Raluca Turcan, Virgil Popescu și Gigel Știrbu.

La Senat au fost desemnați să poarte negocieri pentru a împiedica demiterea Guvernului Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu, Marcel Vela, Monica Anisie și Nicolae Ciucă.