După USR, și PNL a depus un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Uniunea Salvați România avansează chiar ideea unei ordonanțe de urgență.

”Salutăm decizia PNL de a depunde la câteva ore după USR un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Vrem să credem că, măcar pe acest subiect, nu e vorba de concurență politică, ci despre o nevoie reală de a regla una dintre cele mai mari nedreptăți din societatea românească actuală. De asemenea, credem că și colegii de la PNL au în vedere faptul că statul are nevoie de toate resursele disponibile pentru a depăși cu bine criza de sănătate publică și previzibila criză economică. Parlamentarii USR vor colabora cu cei ai PNL și cu cei ai oricărui partid dispus să ajute la rezolvarea cât mai rapidă a problemei pensiilor speciale. Sectoarele public și privat trebuie să împartă greul acestei crize. Solidaritate înseamnă inclusiv acest lucru”, a scris miercuri, pe Facebook, liderul USR, Dan Barna, după ce liderii deputaților și senatorilor PNL, Florin Roman și Daniel Fenechiu, au depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.

Inițiativa liberalilor vine după ce marți USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale.

”Dacă există consens între toate partidele pentru acest proiect, se pot organiza de urgență în sistem online ședințe de comisii și plen pentru a vota. Ar fi o dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor într-o situație de criză. Cea mai rapidă soluție rămâne însă o ordonanță de urgență pe care Guvernul PNL o poate da chiar astăzi”, a reacționat miercuri USR.