Vicepremierul Dan Barna a calificat drept o sincopă de comunicare ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor.

Într-un interviu acordat HotNews, Dan Barna a declarat că USR PLUS îl susține fără echivoc pe ministrul sănătății, Dan Voiculescu. Într-o anumită măsură, acests este o victimă, fiind supus unui linșaj mediatic, a spus copreședintele USR PLUS.

”Am discutat în coaliție. Nu numai că îl susținem pe Vlad, dar ceea ce face Vlad suntem conștienți că afectează vechiul fel de a se face sănătate, în multe zone unde sunt aceste reforme. Ceea ce face Vlad Voiculescu este varianta corectă de a se face sănătate. De acord că trebuie îmbunătățită comunicarea, că trebuie îmbunătățite unele lucruri. Vlad nu e un diamant în sistemul de management în sănătate, dar e cea mai bună opțiune a coaliției în acest moment”, a declarat Barna.

Întrebat dacă va guverna coaliția în următorii 3 ani și jumătate, Barna s-a arătat optimist: ”Există suficient de multă rațiune în toți cei trei parteneri pentru a reuși să trecem peste aceste valuri de emoție. Îmi doresc să începem să funcționăm ca bărbați de stat și mai puțin ca puștani”.