Președintele PMP, Eugen Tomac, anunță startul campaniei de stângere de semnături pentru susținerea lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei.

"În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București! Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!", se arată în postarea de pe Facebook a lui Eugen Tomac.

Anunțul vine după ce PMP a fost exclus din Alianța PNL-USR-PLUS pentru București.

+++

Băsescu a anunțat săptămâna trecută că, dacă va intra în cursă pentru Primăria Capitalei, obiectivul său este să dea o mână de ajutor PMP-ului, dar poate și "o lecție USR-ului".

"Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat ieri că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților", a anunțat Traian Băsescu pe 2 august.

Întrebat de ce nu a fost PMP inclus în alianță, aceasta a spus: "Nu știm. Greu de spus. Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente. Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului".

Fostul președinte a mai adăugat că cei de la PNL și USR "au început să procedeze ca băieții deștepți din energie - ar vrea ca PMP să le dea voturile, dar să nu aibă candidați".

În final, Băsescu a spus că "democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri".