Organizatorii protestului împotriva măsurilor privind combaterea COVID-19 de sâmbătă seara, din București, au primit 42 de sancțiuni în valoare de 48.400 de lei, a declarat luni ministrul de interne, Lucian Bode.

Vor mai fi și alte sancțiuni aplicate atât participanților, cât și organizatorilor, a spus Bode.

"Forțele de ordine au acționat cu responsabilitate, cu profesionalism, chiar dacă am văzut că a stârnit multe discuții în spațiul public afirmația purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care le mulțumea protestatarilor pentru că au protestat în siguranță. Eu nu pot să mulțumesc unor oameni care nu respectă legea, însă, în același timp, am văzut în București 15.000 de oameni care au ales să protesteze pașnic, în condițiile în care aveam informații că în interiorul acestor 15.000 de oameni se află grupuri care îndemnau la acte de violență", a afirmat ministrul de Interne.

Întrebat de jurnaliști dacă au fost amendați participanții care au încălcat restricțiile din perioada pandemiei, Bode a replicat: ”E foarte complicat să impui distanțare și portul măștii la cei care protestează împotriva portului măștii”.