Eurodeputatul Victor Boștinaru a susținut marți, la Bruxelles, că pentru interesul României separația ideală a puterilor în stat e dăunătoare.

”Instituțional, la nivelul tuturor ministerelor și la nivelul regiunilor, oamenii sunt în continuare îngrijorați că trebuie să-și asume răspunderea pentru semnarea unor documente în ce privește semnarea unor contracte cu fondurile europene”, a declarat, într-o discuție cu jurnaliștii români la Bruxelles, Victor Boștinaru, încercând să explice de ce România stă prost la absorbția fondurilor europene.

El a dat ca exemple controalele de la Curtea de Conturi, excesul de birocrație, susținând că, ”pentru interesul țării, separația ideală a puterilor în stat este dăunătoare. Această instituție fi trebuit să vadă unde e excesul de birocație, care sunt scurtăturile pe care le putem”. 

Rugat să nuanțeze declarația, Victor Boștinaru a spus că a propus ”o discuție strategică” la care să ia parte mai multe instituții: Președinție, Guvern, DNA, ministrul Justiției, Curtea de Conturi, DNA, Parchetul general ”pentru a vedea care contribuie cel mai mult la complicarea existenței în ce privește accesarea fondurilor europene”.