Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat luni, înaintea ședinței CExN în care urma să fie remaniată, că și-a depus mandatul, afirmând că PSD a cedat în fața președintelui Iohannis.

"Plec cu frunte sus. (...) Este o decizie politică și o respect. (...) Am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii românilor. ", a spus Carmen Dan.

Întrebată dacă plecarea sa din minister are legătură cu evenimentele din 10 august, aceasta a spus: "A fost o discuție referitoare la presiunea străzii, acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acuma".

Carmen Dan a mai spus că nu își reproșează nimic, spunând că "PSD a cedat în fața lui Klaus Iohannis".

În replică, premierul Viorica Dăncilă spune că este dezinformată Carmen Dan, negând că social-democrații au cedat la presiunea președintelui de a o schimba din funcție. 

"Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învățat nimic și au crezut că, dacă ies în spațiul public înainte de a vorbi în forul statutar, îi va aprecia cineva. Poate îi va (vor - n.r.) aprecia cei care vor răul acestui partid, dar eu cred că, atunci când ești atașat unui partid, declarațiile trebuie să le faci întîi în interiorul partidului, apoi ieși public. Se vede că interesul personal pentru unii este mai mare decât interesul politic", a explicat Viorica Dăncilă.