În ultima sa conferință de presă, ambasadorul britanic, Paul Brummell, a declarat că modificările la codurile penale sunt problema României, dar a precizat că o reformă trebuie să ajute lupta anticorupție, nu să împiedice acest obiectiv.

”E important ca reforma să ajute lupta împotriva corupției și stabilirea statului de drept și nu să împiedice aceste obiective”, a declarat joi ambasadorul britanic Paul Brummell, aflat la final de mandat.

Diplomatul nu a dorit să comenteze prea mult actualele evoluții din Parlament, precizând că e o situție internă, lăsând să se înțeleagă că e treaba României să-și rezolve problemele.

În ceea ce privește cooperarea bilaterală în domeniul securității și justiției, Brummell a precizat că aceasta e foarte importantă, în special în privința traficului de ființe umane, droguri, criminalitate transfrontalieră.

Întrebat de redefinirea controversată a noțiunii de grup infracțional organizat, ambasadorul britanic a afirmat că a vorbit cu autoritățile române pentru a-și exprima îngrijorarea în legătură cu anumite aspecte, dar a susținut că dezbaterea nu s-a încheiat.

Întrebat ce se întâmplă în Marea Britanie când un politician e condamnat definitiv, Paul Brummell a răspuns că, în trecut, în astfel de cazuri, politicienii britanici au demisionat.