Ministrul Muncii, Marius Budăi, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, au ajuns luni a Bruxelles, unde vor începe negocierile cu oficialii europeni pe tema reformării sistemului de pensii din România, în cadrul PNRR.

Budăi a declarat pentru Agerpres că discuțiile, care vor viza și pensiile speciale, vor avea loc în baza ultimului raport întocmit de specialiștii de la Banca Mondială.

"Va fi o primă discuție pe sistemul de pensii după ce s-a primit raportul de la Banca Mondială pe amendamentele aprobate de Senat. Sunt discuții obișnuite și permanente. Nu se va stabili acum nimic. Nu vii de la o primă întâlnire cu răspunsuri", a afirmat Budăi.

La rândul său, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a precizat că întâlnirea cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va avea loc marți.

"Mâine (luni - n.r.) avem întâlnirea cu Comisia Europeană pentru ceea ce înseamnă Planul Național de Redresare și Reziliență, atât pentru cererea de plată numărul II, cât și pentru cererea de plată numărul III, în special pentru componenta de lege privind pensiile speciale și de lege privind guvernanța corporațiilor de stat. Astăzi, întâlnirea este pe Politica de Coeziune, după-masă, pentru a lămuri problemele legate de continuarea proiectelor de investiții din vechea perioadă de programare - noua perioadă de programare. Deci, mâine, de la ora 16:00, vom ști mult mai multe. Așa cum am precizat de fiecare dată, pentru cererea de plată numărul II, într-adevăr, avem această problemă cu cele două jaloane care țin de domeniul energiei, pentru care noi am făcut dovada că jalonul este îndeplinit, însă, din punct de vedere procedural, constatările autorității de audit sunt încă în subiect de dezbatere cu Comisia Europeană și vom vedea mâine ce informații suplimentare vom avea", a spus Marcel Boloș, la Digi 24.