Bugetul României pe anul 2021 ar trebui adoptat de Parlamentul care va fi ales prin vot în luna decembrie, nu de actualul Legislativ, consideră președintele Klaus Iohannis.

"Cred că este evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie aprobat de noul Parlament care va rezulta din alegerile parlamentare, și nu de acest Parlament, unde vedem niște abordări total neprincipiale și neconforme cu realitatea", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a mai punctat că bugetul pe anul 2021 trebuie făcut cu grijă, nefiind vorba despre tăieri sau înghețări de pensii și salarii.

Și premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Bistrița, că executivul său va întocmi proiectul de buget pentru 2021, dar ar prefera ca acesta să fie dezbătut de Parlamentul rezultat în urma alegerilor programate în ultima lună a anului.

”Noi întocmim proiectul de buget, dar am prefera să fie votat de Parlamentul care va fi ales pe 6 decembrie”, a răspuns Orban când i s-a pus o întrebare pe această temă.

”Noul Parlament va reflecta voința reîmprospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a opțiunilor politice actuale ale românilor”, a explicat premierul.

”Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată și să adopte bugetul până la sfârșitul anului, astfel încât să nu intrăm în anul viitor fără buget”, a mai declarat Orban, precizând că Legislativul poate fi convocat inclusiv în perioada dintre Crăciun și Anul Nou.