Bugetul de stat pe anul 2021 nu a ajuns încă la Parlament, urmând că luni seară să intre din nou în ședința de Guvern.

UPDATE

La finalul ședinței de Coaliție, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Guvernul va trimite legea plafoanelor pentru a intra în dezbaterea parlamentară. Ea se dezbate diferit, urmând să fie adoptată de Senat, apoi de Camera Deputaților.

Referitor la legea bugetului și legea asigurărilor sociale, Guvernul se va reuni luni seară într-o ședință pentru a adopta forma finală, după avizul cu amendamente al Consiliului Legislativ. Procedural, după emiterea avizului cu amendamente proiectul de buget trebuie adoptat din nou de Executiv.

Cel mai probabil cele două legi vor ajunge marți în Parlament, imediat după urmând să fie convocate Birourile permanente reunite pentru calendarul adoptării.

Ludovic Orban a confirmat că niciun liberal nu va depune amendamente la legea bugetului.

+++

Surse din cadrul Coaliției au declarat pentru EUACTIV România că bugetul intră din nou în ședință de Guvern pentru a fi adoptat, după ce Consiliul Legislativ (CL) a avizat proiectul favorabil, dar cu observații. 

Proiectul urmează să ajungă luni seară în Parlament, iar termenul pentru depunerea amendamentelor ar urma să fie de 2 zile.

Ulterior, Comisiile din Parlament vor aviza proiectul și îl vor trimite plenului reunit. Aceleași surse susțin că votul final ar putea fi dat cel târziu miercurea viitoare, pe 3 martie.

Surse din cadrul ședinței Biroului Executiv al PNL au declarat pentru EURACTIV România că premierul Florin Cîțu a cerut luni ca la legea bugetului să nu fie depus niciun amendament de către Coaliția PNL-USR PLUS-UDMR.

Ludovic Orban și deputatul PNL Florin Roman vor să depună un amendament la OUG prin care s-a decis că studenții vor avea reducere 50% la transportul în comun. Cîțu a precizat că are încredere că fiecare amendament depus de colegi săi va veni și cu sursele de finanțare și "atunci vom vedea", adăugând că "nu putem depăși deficitul de 7,16%".

De asemenea, cele câteva mii de amendamente depuse de PSD ar urma, potrivit acelorași surse, să fie respinse în bloc.