Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut marți prima reacția după ce a fost retras din cursa pentru Primăria Capitalei și acuză că a fost supus atacurilor și propune "o discuție aprofundată" despre multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical.

"În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieți, oriunde lucrează", a scris Cîrstoiu pe pagina lui de Facebook.

Medicul a mai precizat că nu a luat decizia de face un pas înapoi, pentru că "un medic nu abandonează niciodată".

"În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București. Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază", a mai scris acesta.

Ciolacu speră să rămâne prieten cu Cîrstoiu

Înainte de evenimentul de lansare a candidatului Alianței PSD-PNL pentru primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit pe larg despre decizia care l-a făcut pe Cătălin Cîrstoiu ex-candidat.

"Eu înțeleg în acest moment că opinia publică se construiește pe percepții și aș vrea să vă vorbesc astăzi, dacă îmi permiteți, despre un adevăr. Adevărul este în felul următor: Cătălin Cristoiu este un medic de excepție, un medic de excepție într-un domeniu foarte dificil. Este un chirurg de excepție, un om care și-a clădit toată activitatea prin muncă și studii pe care le-a terminat cu nota 10, într-un domeniu în care n-ai voie nicio zi să nu îți faci un upgrade profesional da tu în care n-ai voie nicio zi să nu îți faci un upgrade profesional. (...) Am plecat am plecat de la o idee comună în Coaliție de avea un candidat comun. Cum s-a reușit ca în două săptămâni, și am văzut că a fost preluat această sintagmă, să devină bin Laden fără să ucidă pe nimeni, fără să omoare pe nimeni, fără să facă rău nimănui, dimpotrivă salvăm vieți, este cu totul altceva. Nu e primul și nici ultimul caz din politică care pățește asta. Aduceți-vă aminte de doamna Firea cu <Azilele groazei>. La un moment dat toată lumea arăta către dânsa și-a dovedit după foarte puțin timă că nu a avut nicio legătură. Se întâmplă astfel de lucuri", a spus Ciolacu.

Șeful PSD a mai precizat că îi pare rău pentru ce a pățit medicul, "demascat" fiind de presă și își dorește ca medicul să-i rămâne prieten, deși se cunosc de puțin timp.

Ciolacu a mai spus că atacurile nu au fost împotriva lui Cîrstoiu, ci împotriva alianței electorale PSD-PNL.