Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană pentru că nu i-a acceptat o contestație față de două rapoarte OLAF din 2016, care constată un prejudiciu de 21 de milioane de euro din presupuse fraude cu fonduri europene, scrie HotNews.ro.

​Președintele PSD a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene (CJUE) deoarece Comisia Europeană a refuzat să înceapă o investigație asupra Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), privind dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea acuză, printre altele, că i-a fost încălcat dreptul la apărare și nu a fost respectată prezumția de nevinovăție.

Acțiunea lui Dragnea, înregistrată în decembrie 2018, apare Jurnalul Oficial al UE, notează HotNews.

Liviu Dragnea, în calitate de reclamant, solicită Tribunalului anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018 și obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.

În susținerea acțiunii, șeful PSD invocă trei motive:

1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF. 

Liviu Dragnea a dat în judecată, la Tribunalul UE, Comisia Europeană, în 11 decembrie 2018, pentru că nu i-a acceptat o contestație din 1 iunie 2018 față de două rapoarte OLAF din 2016, în care Oficiul European de Luptă Antifraudă a constatat un prejudiciu de 21 de milioane de euro în urma unor presupuse fraude cu fonduri europene. Acestea fac obiectul așa-numitului dosar Tel Drum, deschis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România, în anul 2017. 

Citiți mai multe detalii despre acțiunea lui Liviu Dragnea pe www.hotnews.ro