Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a evitat joi să spună dacă personal simte scumpirile din ultima perioadă, afirmând că el se ocupă de școli, nu de magazine.

"Da, nu este un secret că aceste scumpiri se manifestă. Nu este situația României specială, dar, din perspectiva educației, luăm în calcul, tocmai pentru a contracara aceste scumpiri, modificarea cuantumului minim pentru bursele elevilor. (...)", a spus Sorin Cîmpeanu într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

Jurnalistul a insistat să afle care sunt produsele la care ministrul simte o creștere a prețurilor, iar Cîmpeanu a răspuns: "Din perspectiva educației vă spun că educația trebuie să rămână gratuită. Dacă este gratuită, nu avem de ce să vorbim de scumpiri".

Întrebat din nou despre scumpirile pe care, de exemplu, le vede la piață, Sorin Cîmpeanu a afirmat că el se ocupă de școli, nu de magazine.

"Aveți un ministru care se ocupă de magazine. Vă recomand să-l întrebați. În școli eu susțin nevoia creșterii cuantumului minim în ceea ce privește bursele, care elevi sau părinții lor merg în magazine", a replicat ministrul Educației.