Printre miniștrii propuși de liderul PNL figurează membri importanți sau mai discreți ai formațiunii liberale, dar și tehnocrați cu cariere solide în spate. Există și un liberal ce a avut în trecut probleme cu ANI.

Ludovic Orban, premierul desemnat:

Ludovic Orban devine în anul 1992 membru al PNL și ajunge consilier local al Primăriei Sectorului 3 în perioada 1992-1996, și apoi consilier local în Consiliul Sectorului 1 București, în perioada 1996-1997, demisionând din ultimul post în anul 1997. În perioada iulie 2004 - aprilie 2007 este viceprimar general al Municipiului București, iar pe 5 aprilie 2007 Ludovic Orban a fost numit în funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, funcție pe care a îndeplinit-o până la încheierea mandatului - 22 decembrie 2008.

În urma congresului extraordinar al PNL din perioada 20-21 martie 2009 a fost ales prim-vicepreședinte al partidului, iar la Congresul din 17 iunie 2017 a fost ales președinte al PNL.

A candidat în 2016 pentru Primăria Capitalei, dar a ieșit din competiție după ce DNA l-a acuzat de folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite. ÎCCJ l-a achitat în primă instanță, în ianuarie 2017.

Marcel Vela, ministrul propus pentru Interne: 

Marcel Vela a fost președintele Comisiei pentru Apărare din Senat. A fost schimbat de la șefia Comisiei imediat după protestele violente din 10 august, la presiunile PSD, când a insistat ca ministrul de atunci, Carmen Dan, și șefii Jandarmeriei să fi audiați pentru a da explicații. În prezent este secretar al Senatului.

Vela a fost președintele PNL Caraș-Severin și a avut trei mandate de primar al orașului Caransebeș.

Raluca Turcan, propunerea de vicepremier fără portofoliu:

Raluca Turcan a fost președintele interimar al PNL din 21 decembrie 2016 - în urma demisiei Alinei Gorghiu - până pe 17 iunie 2017. Este unul dintre fondatorii Partidului Liberal Democrat (PLD). După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, prin absorbția celui din urmă, Raluca Turcan ocupă în noul partid format (PD-L) funcția de vicepreședinte și pe cea de deputat din anul 2008.

Florin Cîțu, propunerea pentru Finanțe:

Florin Cîțu a fost economist-șef la ING Bank, de unde a fost concediat în 2011. Se spune că a fost concediat în urmă atacului speculativ dat în 2008 asupra leului. Atunci, parte din trezorierii-șefi ai câtorva bănci comerciale au fost obligați să părăsească sistemul, Cîțu fiind printre ceia admiși să mai lucreze în continuare.

A absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, și are un master și un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîțu a mai lucrat ca economist la Bancă Europeană de Investiții și la Banca Centrală a Noii Zeelande.

A fost ales senator în 2016 și a condus Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. În prezent este liderul senatorilor PNL.

Bogdan Aurescu, propunerea pentru Externe: 

În perioada 2004-2009 a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, proces câștigat.

În perioada 2010-2011 a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

Aurescu a mai fost ministru al Afacerilor Externe între 24 noiembrie 2014 și 17 noiembrie 2015 în Guvernul Ponta.

Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice. Are gradul diplomatic de ambasador, iar în prezent este consilier prezidențial pentru politică externă.

Cătălin Predoiu, propunerea de la Justiție:

Cătălin Predoiu este avocat și a urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franța (1994), obținând un titlul științific de doctor în Drept Comercial, summa cum laude, la Facultatea de Drept din cadrul Universității București (2004). De asemenea, a mai fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, în Guvernele Boc și în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

În perioada dintre demisia premierului Emil Boc și învestitura Guvernului Ungureanu a îndeplinit și funcția de prim-ministru interimar.

Nicolae Ciucă, propunerea de la Apărare:

Nicolae Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie - Scorpionii Roșii - cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), și Antica Babilonia, Irak (2004). Ciucă este singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).

Nicolae Ciucă a fost recent în centrul unui scandal, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, pe 28 decembrie 2018, decretul de prelungire, cu un an, a mandatului său ca șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apărării de atunci, Gabriel Leș, au acuzat că șeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Curtea de Apel București a admis o cerere a Ministerului Apărării Naționale prin care se solicită suspendarea decretului lui Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

În prezent, Ciucă este Șef al Statului Major al Apărării, dar urmează să demisoneze și să fie trecut în rezervă de președinte pentru a putea prelua conducerea MApN.

Virgil Popescu, propus la Economie:

Virgil Popescu (51 de ani) a absolvit în 1991 Facultatea de automatica a Institutului Politehnic Bucuresti, fiind de profesie inginer. În 2000 a devenit doctor în management la Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova. În 2009 a obținut o diplomă de master în analiza, diagnostica și evaluarea afacerilor, la aceeași facultate. A absolvit Colegiul Național de Apărare din București în 2008.

A fost asistent universitar la Craiova și apoi director în cadrul Petrom (1997-2001). În perioada 2007-2008 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Dialog social al Guvernului, iar în 2013 a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Între 2013-2014 a deținut funcția de secretar de stat in Ministerul Economiei.

În prezent e deputat, din februarie 2018 fiind vicelider al Grupului PNL.

Lucian Bode, propus la Transporturi:

În vârstă de 44 de ani, Lucian Bodu este deputat din 2008. Deține funcția de președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Bode a ocupat funcția de ministru al Economiei în Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu.

În 1998 a absolvit Universitatea din Oradea, Facultatea de Electrotehnică și Informatică. Are  un masterat în managementul securității în societatea contemporană, la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În perioada 2001-2008 a fost inginer Electrica S.A., Sucursala de distribuție a energiei electrice Zalău, în același timp fiind consilier local (2000-2004) în comuna Valcău de Jos și apoi consilier județean (2004-2008). A devenit deputat în 2012 pe listele PDL.

 Adrian-Nechita Oros, propus la Agricultură:

Adrian-Nechita Oros (54 de ani) este doctor în științe medicale – domeniul medicină veterinară, prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

A fost director al Direcției Sanitare Veterinare Cluj în 2000-2001 și 2008-2009.

Este deputat PNL din 2012, după ce a debutat în politică la PNȚCD.

În prezent, e vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților.

Costel Alexe, propus la Mediu, Ape și Păduri: 

Are 36 de ani și e membru al Camerei Deputaților din 2012. E președinte al PNL Iași și vicepreședinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic.

A terminat Facultatea de Geografie si Geologie din cadrul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.  Are o diplomă de master în mediu si dezvoltare durabilă, biodiversitate și arii protejate și a devenit doctor în climatologie și meteorologie în 2012. 

Potrivit Newsweek, în urmă cu câțiva ani, o asociație a accesat 350.000 de euro din fonduri europene pentru protejarea unei specii de vipere din zona Moldovei, manager de proiect fiind Costel Alexe. Cea mai mare parte din bani s-au dus pe contracte, unele supraevaluate. La finalul proiectului, reprezentanții asociației au anunțat că într-unul dintre cele două situri nu a fost descoperită nici o viperă iar în celălalt, doar trei. 

Ion Ștefan, propus ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării si Administrației:

În vârstă de 50 de ani, Ion Ștefan a absolvit Universitatea Maritimă din Constanța, cu specializarea inginer electromecanic. 

Potrivit Adevărul.ro, Ion Ștefan este patronul grupului de firme Balcanic Prod, care activează în domeniul fabricării de ambalaje plastice, cea mai mare societate de profil din țară.

A fost ales deputat de Vrancea în 2016, după ce a candidat în același an la primăria Focșani, dar a pierdut în fața contracandidatului PSD. 

Marcel Ioan Boloș, propus la Fonduri Europene:

Marcel Boloș (51 de ani) a absolvit Facultatea de Științe Economice, Universitatea din Oradea (1993-1997), Facultatea de Electrotehnică și Informatică (1992-1997), are studii de master în Managementul Instituțiilor Financiar- Bancare (1997-1999) și un doctorat la Facultatea de Științe Economice, Universitatea de Vest, Timișoara (2000-2005).

A fost asistent universitar la Facultatea de Științe Economice, Universitatea din Oradea, apoi lector universitar, conferențiar universitar și profesor universitar doctor (de la 1 octombrie 2015) la catedra de Finanțe-Contabilitate din cadrul aceluiași centru universitar.

A ocupat diverse funcții în administrația publică locală: inspector - Serviciul de Relații cu Publicul, Primăria Municipiului Oradea (1993-1997), șef birou la Primăria Municipiului Oradea (1997-1998), contabil-șef - Direcția Imobiliară din cadrul Primăriei Municipiului Oradea (1998-2000), director economic în cadrul Administrației Patrimoniului Imobiliar - Consiliul Local Oradea (2005-2008), director executiv - Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Primăria Municipiului Oradea (2008-2012).

Între 2012-2013 a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, apoi director general, Coordonatorul Autorității de Management POST și al Direcției Generale Management și Strategii din Ministerul Transporturilor (2013-noiembrie 2015), secretar de stat în Ministerul Transporturilor (noiembrie 2015-ianuarie 2017) și director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Vest (din ianuarie 2017). 

În 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Marcel Ioan Boloș, potrivit Radio România Actualități. Astfel, Marcel Ioan Boloș a ocupat funcția de director executiv de direcție în primăria Oradea și în același timp funcția de secretar de stat la ministerul dezvoltării regionale și turismului, și ulterior director general adjunct la ministerul transporturilor. De asemenea, a deținut simultan funcțiile de director general adjunct la ministerul transporturilor și director general în cadrul Institutului regional pentru cercetare, educație și transfer tehnologic, societate comercială din sectorul public.

Victor Sebastian Costache, propus ministru al Sănătății:

Victor Sebastian Costache (45 de ani) este specialist în chirurgie cardiovasculară, toracică și pulmonară, fiind absolvent al Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași (1992-1998). Are o diplomă de master în Anatomie la Facultatea de Medicină "J. Fourier" din Grenoble, Franța. A fost medic rezident în Toulouse și în Grenoble. A lucrat în spitale din mai multe țări europene.

În 2009, și-a susținut teza de doctorat cu titlul "Optimizarea metodelor de diagnostic și tratament în mediastinite".

"M-am întors în România la sfârșitul lui 2013 și am demarat activitatea primului centru de chirurgie cardiovasculară și boli cardiovasculare, la Facultatea de Medicină Sibiu, în cadrul Spitalului European Polisano Medlife", a declarat Victor Costache intr-un interviu acordat Botosani.ro.

Este conferențiar universitar doctor la Universitatea "Lucian Blaga", Facultatea de Medicină "Victor Papilian" din Sibiu.

E autorul mai multor premiere în domeniul chirurgiei cardiovasculare: primul anevrism de aortă abdominal rupt tratat Endovascular din România, primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din România, prima protezare mitrală endoscopică cu tehnologie RAM din lume și record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortică tratat endovascular. 

Cristina Monica Anisie, propusă ministru al Educației:  

Monica Anisie a absolvit Universitatea din București și deține două diplome de master: în management educațional și integrare europeana. Este profesor de limba română la Colegiul Național "Tudor Vianu" din București.

A fost inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Bucuresti (2009-2011), secretar general adjunct la Ministerul Educației (2011-2012), consilier în cadrul Administrației Prezidențiale (2012-2014), director general în cadrul Ministerului Educației (2014-2016), secretar de stat (2016 - 2017).

E presedinte al PNL Sector 2.

Bogdan Gheorghiu, propus ministru al Culturii:

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Gheorghiu a fost actor și jurnalist înainte de a intra în politică. E deputat de Suceava din 2016.

A absolvit Facultatea de Arte-Actorie din cadrul Universității Ecologice din București.

A fost realizator la Tele7ABC, apoi la Radio AS Suceava. A deschis stația locală OTV Suceava (2002 - 2003), a fost manager al Radio Gold Rădăuți (2004) și a pus bazele postului TV Rădăuți (2005 - 2006). În 2007, a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV.

Ionuț-Marian Stroe, propus ministru al Tineretului și Sportului:

Ionuț Stroe (40 de ani) a absolvit în 2003 Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Secția Calculatoare - Lb. Engleza, din cadru Universității din Craiova. Are un masterat în finanțe și administrarea afacerilor.

A lucrat în domeniul IT, iar între 2004-2005 a fost angajat la Societatea Națională Radiocomunicații S.A. 

Între anii 2009 și 2013 a studiat Dreptul la Universitatea din Craiova. Are și o a doua diplomă de master în domeniul Drepturile Omului, la Facultatea de Sociologie a Universității din Craiova.

Este deputat din 2008 și din 2009 face parte din delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Victoria Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii:

În vârstă de 43 de ani, Violeta Alexandru a absolvit SNSPA și are două diplome de masterat: în guvernanță și dezvoltare instituțională, respectiv afaceri internaționale și managementul conflictelor.

A activat mult timp în societatea civilă - Asociația Pro Democrația și Institutul pentru Politici Publice - fondat chiar de ea. Între 1997 și 1999 a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din Administrația Prezidențială. 

A fost ministru delegat pentru consultare publică și dialog social în Guvernul Cioloș, după care s-a înscris în PNL. În prezent este președintă a PNL București.