Social-democrații au decis în ședința CExN de luni să schimbe miniștrii de la opt protofolii guvernamentale. Printre cei care vor face parte din noul Guvern se numără Niculae Bădălău și Ilan Laufer. Cultura, Sportul, printre ministerele cu schimbări.

Ilan Laufer - Ministerul Dezvoltării și vicepremier.

Ilan Laufer a fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat în Guvernul Grindeanu și Guvernul Tudose, din cel din urmă fiind remaniat, atunci fiindu-i reproșată "inactivitatea guvernamentală”. Acesta are 34 de ani și este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport (ANEFS) din București și a fost cunoscut în trecut mai mult ca personaj monden. 

Marius-Constantin Budăi - Ministerul Muncii

Budăi este deputat PSD de Botoșani, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci. Are 46 de ani, iar în 2001 a fost contabil la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, iar din 2007 a ocupat funcția de expert achiziții publice în Ministerul Internelor și Reformei Administrative - Institutul Național de Administrație. De asemenea, el are o diplomă în Achiziții și managementul lanțului de aprovizionare Crownford Ltd. și Universitatea Petre Andrei din Iași.

Gabriel Beniamin Leș- Ministerul Apărării

Leș a fost ministru al Apărării timp de 6 luni în Guvernul Grindeanu. Are 41 de ani și a deținut mai multe funcții până în pezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA și până de curând secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naționale, fiind numit în anul 2015 de către premierul de la acea dată, Victor Ponta. De asemenea, el are o diplomă de licență în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timișoara și deține un masterat în „Managementul financiar contabil și juridic al firmei".

Daniel Breaz - Ministerul Culturii

Breaz este din 2012 rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, profesor titular la Catedra de Matematică Informatică a Universității "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, disciplinele "Analiză complexă”, „Analiză matematică", Coordonator de doctorat, domeniul matematică, Universitatea din Pitești și School of Mathematical Sciences, Faculty of Science and Technology, Universiti Kebangsaan, Malaysia. El are un doctorat în specializarea analiză matematică, cu teza "Operatori integrali pe spații de funcții univalente”.

Alexandru Petrescu - Ministerul Comunicațiilor

Alexandru Petrescu a fost vicepreședinte al Raphaels Bank Londra și director pentru Europa, Business Development la Advanced Payment Solutions. Petrescu a fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, dar și director general al Poștei Române, membru al Consiliului de Administrație al Poștei Române și Președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA. El este licențiat în economie la University of Wales, specializarea în Business Administration.

Constantin Bogdan Matei - Ministerul Tineretului și Sportului

Constantin Matei este senator PSD și a fost director adjunct - Școala Generală Anton Pann, 2013-2015, are o licență la Facultatea de Educație Fizică și Management în Sport, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, 2002, un master în Tehnologii Informatice Aplicate în Managementul Organizațiilor Sportive, Facultatea de Educație Fizică și Management în Sport, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, 2006, iar în prezent este doctorand la Școala Doctorală din cadrul  Universității Naționale de Educație fizică și Sport din București.

Niculae Bădălău - Ministerul Economiei

Bădălău este parlamentar PSD din 2004, iar în prezent este președintele organizației Giurgiu. După unele anchete jurnalistice apărute în presă, Agenția Națională de Integritate a cerut în octombrie 2009 anchetarea lui Bădălău sub suspiciunea de spălare de bani, precum și fals în declarații. În ambele dosare a fost achitat. A absolvit Academia de Studi Economice București - Masterat - "Management public"Academia Militara București - "Colegiul Național de Apărare", Școala Națională de Studii Politice și Administrație - Facultatea de Administrație Publică - Masterat - „Guvernare modernă și dezvoltare locală”, Facultatea de Imbunătățiri Funciare din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară BucureștiFacultatea de Inginerie și Management Agroturistic din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Lia Olguța Vasilescu - Minsiterul Transporturilor

Vasilescu a deținut ministerul Muncii până în prezent, iar în perioada 2012-2016 a fost primarul Craiovei. Ea a fost membru fondator al Partidului România Mare și președinte al Organizației de Tineret România Mare. De asemenea, a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova, Specializarea română- italiană, în 2001 - Colegiul Național de Apărare, seria a X-a și 2007  a devenit doctor în sociologie la Universitatea din București.