Liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că Planul de relansare economică al Guvernului Orban este copiat din programul de guvernare al PSD. Acesta cuprindea promisiuni numeroase, majoritatea rămase doar pe hârtie.

"Este evident că este copiat programul (Planul Național de Investiții și Relansare Economică prezentat astăzi de Guvern - n.r.), vi-l dau pe cel din 2016 și îl comparați și veți vedea - este copiat. Culmea, sunt copiate și anumite pasaje pe care PSD deja le-a realizat", a declarat miercuri Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Planul de relansare al Guvernului Orban cuprinde numeroase promisiuni, dar abordarea nu reprezintă o noutate, mai ales în an electoral, cu două rânduri de alegeri.

Dacă ne uităm la promisiunile privind autostrăzile, Marcel Ciolacu ar putea avea dreptate, doar că planul include și acele autostrăzi și drumuri expres promise de PSD, dar rămase în aer.

În octombrie anul trecut, HotNews a făcut o analiză privind autostrăzile din ”Programul de Guvernare PSD”. CONCLUZIA, după trei ani: ZERO km noi începuți și terminați. Doar 94 km deschiși pe loturi începute anterior, dar și un tronson „muzeu”, blocaje și termene depășite la toate proiectele.

În celebrul program de guvernare cu care PSD și ALDE au câștigat alegerile parlamentare din 2016 - program corectat și ajustat de câteva ori după schimbarea cabinetelor - la capitolul infrastructură rutieră erau promise multe proiectele importante care erau date ca și rezolvate în perioada 2017-2018.

”În realitate, nici un termen nu a fost respectat, NICIUN kilometru nou de autostradă nu a fost început și finalizat, ci au fost deschiși circulației până în prezent circa 94 de km de autostradă de pe proiecte începute anterior. Multe proiecte sunt blocate, altele întârziate peste măsură, iar în cazul unor proiecte s-au făcut chiar pași înapoi”, se arată în analiza HotNews.ro.