Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi seară că Eugen Nicolicea nu mai are susținerea organizației locale din care face parte pentru o nouă candidatură la alegerile parlamentare.

"Ce știu cu certitudine în acest moment, în organizația din care face parte domnul Nicolicea nu mai este susținut", a declarat Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat dacă se vor mai afla pe listele parlamentare Șerban Nicolae și Florin Iordache, Ciolacu a precizat:

"Eu am spus că nu o să fie pe listele partidului parlamentari cu probleme penale și o să mă țin de cuvânt de acest lucru, pentru că așa cred eu că este firesc. Nu-mi aduc aminte ca Șerban Nicolae sau Florin Iordache să aibă astfel de probleme".

El a mai spus, întrebat dacă Viorica Dăncilă se va afla pe liste, că organizațiile au independența de a face propuneri de candidați.

"Eu am luat o decizie: ca fiecare organizație să aibă independența în a face propuneri pentru candidați, atât de la locale, cât de la parlamentare. Cred că a fost o decizie corectă în ceea ce privește localele, cu toate că la Vrancea domnul Oprișan nu a ținut cont de sfatul meu și a luat o decizie și acum trebuie să și-o asume. (...) Doamna Dăncilă e membră la organizația Teleorman. Mâine am o întâlnire cu toți președinții de organizații să discutăm propunerile lor. Eu am transmis anumite criterii și reguli pe care doresc să le respecte și un îndemn de a găsi personalități în orice domeniu, și în domeniul juridic, de a veni cu alte voci, cunoscute pe plan local și național", a adăugat liderul PSD. 

+++

Eugen Nicolicea este parlamentar din 1992 și este cunoscut pentru proiecte de legi controversate în domeniul justiției, fiind unul dintre cei care în perioada 2017 a susținut vehement modificarea legilor justiției.

Citește și: Nicolicea ar vrea ca procurorii care protestează să primească amendă sau să facă închisoare

Citește și: Nicolicea, jurnaliștilor acreditați la Parlament, băgați în țarc: Stați tolăniți aici ca la autogară