Medicul-candidat Cătălin Cîrstoiu, care tot "amenință" că va susține o conferință de presă și va răspunde tuturor întrebrilor legate de problemele sale din declarația de avere, a fost trimis în fața microfoanelor de șeful PSD, Marcel Ciolacu.

"În momentul de față eu cred că abordarea cea mai corectă, după decizia Coaliției ca domnul doctor să fie candidatul comun, este ca domnul doctor să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile", a transmis Ciolacu din Qatar.

Ciolacu a revenit apoi și a insistat că medicul trebuie să țină conferința de presă și că "nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații".

"Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în public, în fața presei și să explice toate aceste acuzații", a continuat el.

Inițial el a negat că, așa cum se vehiculează în spațiul public, a discutat despre retragerea lui Cîrstoiu cu acesta sau cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, însă apoi a spus că au fost unele discuții în Coaliție și cu stafful tehnic, dar nu "punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat".

+++

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a avut luni o conferință de presă împreună cu ministrul Transporturilor. Luat la întrebări de jurnaliști, n-a dorit să răspundă pentru a lămuri modul în care-și desfășoară activitatea la o clinică privată.

Jurnalistul HotNews.ro l-a întrebat pe medicul Cătălin Cîrstoiu în legătură cu consultațiile pe care le-ar fi făcut la clinica familiei Anemona, publicația având teste Covid din 2022 pe care scrie "Anemona - doctor Cătălin Cîrstoiu".

Inițial, Cătălin Cîrstoiu a refuzat să răspundă și a spus că va organiza o conferință de presă ulterioară pe tema relației manager la spital de stat - doctor la clinică privată, astăzi conferința fiind despre transporturi.

Jurnaliștii au insistat, dar candidatul PSD-PNL nu a răspuns.

Întrebat din nou dacă își mai amintește despre consultațiile la clinica privată, el a răspuns: "Nu astăzi. Să știți că m-am întâlnit cu doamne la gară, în parc, pe stradă, care mi-au cerut consultații private. Poate că am dat consultații private și acolo".

Totodată, Sorin Grindeanu a infirmat informațiile privind retragerea lui Cîrstoiu. Nici medicul nu a confirmat: " Din punctul meu de vedere, m-am înscris într-o luptă pentru o idee și mergem înainte”.

Întrebat dacă exclude să se retragă, Cîrstoiu a răspuns: "Din răspunsul meu, e evident”.Cîrstoiu a acuzat "un jihad" la adresa lui.