Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că mai mult ca sigur social-democrații vor avea o ședință a Consiliului Politic Național, în care se va decide pe cine propun prim-ministru.

UPDATE

Florin Cîțu speră ca și în PNL să treacă propunerea ca liberalii să dea primul premier.

Întrebat dacă are câteva nume de la PSD pe care nu le-ar accepta ca premier, Cîțu a răspuns: "Este o listă întreagă de persoane pe care nu le accept, nu doar eu, este vorba de români. Sunt foarte mulți români care ar veni cu o listă întreagă, dar nu despre asta este vorba. Ce am spus de fiecare dată, și când discutam și cu cei de la USR, dacă vorbim despre persoane intrăm într-o discuție care nu are sens. În același timp, vedeți, am și alți colegi care spun, dacă nu o să fie președintele partidului, ce o să facem cu USR. Sunt tot felul de discuții. Nu vreau să intrăm în asta. Vreau să deblocăm situația, vreau să avem un Guvern cât mai repede. Trebuie să ne întâlnim astăzi și să vedem care este situația de compromis. PNL a făcut un compromis când a zis că face coaliția de guvernare cu PSD. Cred că am colegi în partid, care vor să mai facem câteva compromisuri, doar să mergem mai departe".

Legat de faptul că Marcel Ciolacu nu-l vrea premier, liderul PNL a spus că "nu despre asta este vorba".

+++

Ciolacu a mai precizat că va solicita în negocierile cu PNL și UDMR ca prima rotație de premieri să aparțină PSD.

"Astăzi mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, și social, și justiție. Mai mult ca sigur PSD va face astăzi un Consiliu Politic Național, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, așa cum am și spus că o să o facem, dar cel mai important este să nu construim ceva neținând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ținem cont în primul rând de voința românilor. Vă reamintesc că PSD a câștigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal și vom ține cont în primul rând de voința românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliție funcțională și vom avea un guvern al României eficient", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Citește și: Coaliția PNL-PSD-UDMR se naște greu. Discuțiile vor continua, la fel și criza

El a adăugat că, din moment ce PSD a câștigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotație să aparțină social-democraților.

Biroul de presă al PSD a anunțat ulterior că ședința Consiliului Politic Național va avea loc de la ora 13:00.