Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) trebuie închis, dar nu prin desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), consideră liderul PSD, Marcel Ciolacu.

"În acea zonă (a justiției - n.r.) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV, dar nu prin desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ)", a declarat, vineri dimineață, Marcel Ciolacu.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea Guvernului s-au blocat la capitolul justiție.

Citește și: Comisia de la Veneția recomandă desființarea Secției Speciale

Marți, la finalul primei runde de negocieri PNL-PSD-UDMR, Marcel Ciolacu a declarat că SIIJ ar trebuie făcută "mai funcțională", dar nu desființată.

Desființarea SIIJ a fost printre prioritățile Coaliției PNL-USR, iar PSD s-a opus vehement în ultimele luni unei asemenea decizii.

+++

Înainte de ședința BEx în care liberalii ar urma să discute concluziile negocierilor avute cu PSD și UDMR, președintele PNL, Florin Cîțu a declarat: "Această Secția a fost înființată de Liviu Dragnea. Cred că e momentul să spunem la revedere, Liviu Dragnea. Eu am desființat SIIJ în Guvern".