Social-democrații vor depune luna viitoare o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, a declarat joi Marcel Ciolacu.

”Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau opoziție”, a spus Ciolacu, motivând astfel decizia PSD de a depune o moțiuni de cenzură în luna august.

Liderul interimar al PSD a făcut apel la toate partidele de opoziție din Parlament să voteze moțiunea de cenzură. 

"Este inadmisibilă abordarea președintelui Klaus Iohannis, este sub demnitatea funcției publice pe care vremelnic o deține. Înțeleg problema președintelui Iohannis după pierderea controlului de către Guvernul său asupra pandemiei și a crizei economice din România. Ceea ce nu înțeleg este obsesia președintelui Iohannis de a găsi vinovați în altă parte decât în datele și statisticile oficiale în ceea ce privește pandemia și economia. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei și a crizei economice. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese mai nou și în controlul Curții de Conturi, și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero”, a mai spus Ciolacu.