Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că social-democrații vor vota un guvern stabil în România și că în acest moment nu se mai poate discuta despre persoana care va conduce acest guvern.

UPDATE

Marcel Ciolacu le-a transmis parlamentarilor PSD să voteze sâmbătă un Guvern stabil.

Președintele interimar al PSD și lider al Camerei Deputaților a stabilit deja un plan, potrivit căruia vineri de la 17:00 se vor reuni birourile permanente reunite.

Sâmbătă dimineata, într-o singură sală vor fi audiați miniștrii propuși, cei aflați în carantină urmând a fi audiați prin sistemul video. 

Ciolacu le-a mai spus social-democraților că votul de învestitură se va da într-o sală dezinfectată, unde se va intra unul câte unul pentru a vota.

Toată lumea va purta echipament de protecție.

+++

Întrebat dacă PSD va vota un guvern condus de Ludovic Orban, Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a spus: "Vom vota un guvern stabil în România. În acest moment nu se mai discută persoana, vorbim de un guvern", relatează Agerpres.

El a adăugat că ședința de plen a Parlamentului pentru învestire poate fi organizată.

Întrebat dacă această ședință poate avea loc și fără liberali, liderii PNL intrând în izolare din cauza unui caz de coronavirus, Ciolacu a răspuns afirmativ.

Președintele Klaus Iohannis îl desemnează pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

Mai mult pe EurActiv »