Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, a anunțat luni la Digi24 că Anca Dragu va fi propusă pentru funcția de președinte al Senatului, iar Vlad Voiculescu - pentru postul de ministru al sănătății.

”O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaților, deci suntem pregătiți să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României și în Parlament, așa cum am spus în campanie, și să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenți. Important va fi în perioada următoare să ne împărțim resursele umane pe care le avem în partid”, a declarat luni Dacian Cioloș, la Digi24.

Dacă această propunere va fi trece de votul colegilor săi, Anca Dragu va fi prima femeie care va ocupa funcția de președinte al senatului.

Dacian Cioloș a adăugat că la Ministerul sănătății va fi propus Vlad Voiculescu, care a mai ocupat funcția în 2016, în Cabinetul condus de copreședintele USR PLUS.

Voiculescu nu a mai candidat astfel pentru o funcție de viceprimar al Capitalei. Noii viceprimari ai Bucureștiului sunt Horia Tomescu (USR PLUS) și Stelian Bujduveanu (PNL).

"Am acceptat desemnarea mea de către USR PLUS pentru poziția de ministru al sănătății și voi merge în zilele următoare la audierile din Parlament cu convingerea că din poziția de ministru al sănătății pot să servesc cel mai bine interesul românilor în acest moment critic. Sper să am la Ministerul sănătății timp să fac reformele și proiectele de care avem cu toții atât de mare nevoie. Am deja o echipă fabuloasă, știu ce este de făcut și am credința că alături de oamenii din sistem care își doresc o schimbare profundă vom putea face rapid pași în direcția asta: cu suportul colegilor din USR PLUS, PNL și UDMR, putem face ceea ce trebuie", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

El a mai scris că desemnarea viceprimarilor Capitalei s-a realizat la 86 de zile după alegerile locale, iar timp de mai bine de o lună după seara alegerilor, primarul general, Nicușor Dan, nu i-a răspuns la telefon.

"Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat - sau mai degrabă nu a funcționat - echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite - respect asta și îi doresc primarului general succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni. Înțeleg deci, din nou, să fac pasul în spate și sper din suflet ca lucrurile să se remedieze", a spus Voiculescu.