Premierul Florin Cîțu susține că este pregătit să asculte și poziția specialiștilor din PSD referitoare la restricții, afirmând că "e momentul să stăm toți la masă și să vedem care sunt cele mai bune măsuri". Marcel Ciolacu a respins propunerea.

"Am văzut în spațiul public, în special la cei de la PSD, mesaje puțin confuze. Acum câteva luni spuneau că suntem puțin prea relaxați și că România este singura țară din UE relaxată, acum vin și ne spun că impunem restricții. Eu sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiștii nu au culoare politică. Lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică", a spus, luni, Florin Cîțu, înainte de reuniunea Biroului executiv al PNL.

El a mai adăugat că, "decât să dăm mesaje confuze și politice, e momentul să stăm toți la masă și să vedem care sunt cele mai bune măsuri".

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că este prea târziu ca premierul să vină cu o asemenea propunere și ea reprezintă "o fugă de responsabilitate".

"Am văzut mai devreme că acum, în al doisprezecelea ceas, domnul Cîțu vine cu mâna întinsă să cerșească ajutor. Abia acum, după un an de zile. Abia acum recunoaște oficial că nu a fost în stare să facă nimic. Acum, când le este frică de furia oamenilor, s-au gândit să ceară ajutor. Din punctul nostru de vedere nu este o propunere serioasă. Este doar dorința lor de a nu-și asuma responsabilitatea", a declarat Ciolacu.