Premierul Florin Cîțu a declart marți că autoritățile intenționează ca de săptămâna viitoare să demareze a doua etapă a campaniei de vaccinare. Acesta a făcut apel la prefecți să se implice direct, cu profesionalism și cu celeritate în campanie.

"Avem o provocare să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri aveam deja 230 de centre care funcționau și cred că ritmul acesta este cel bun. Suntem în prima fază în care doar personalul medical se vaccinează și am ajuns la un ritm de 20.000 de vaccinări pe zi. (11.912 este cel mai mare număr de doze administrate într-o zi - n.r.) Trebuie să accelerăm acest ritm, pentru că intenția noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare și va trebui să avem cele 932 de centre în afara spitalelor", a declarat Florin Cîțu la începutul unei videoconferințe cu prefecții.

El a făcut apel la prefecți să se implice direct pentru susținerea celei de-a doua etape a vacinării, unde sunt incluse persoanele din categoriile de risc.

"E nevoie să arătăm profesionalism, dar să o facem și cu celeritate. Să avem aceste centre cât mai repede funcționale pentru a putea distribui aceste vaccinuri. (...) Pe toți vă rog să tratați cu foarte mare importanță, o prioritate zero a acestui Guvern este campania de vaccinare", a adăugat premierul.

El a precizat că sunt județe unde rata de vaccinare este foarte mare - București, Dolj, Iași, Cluj, Suceava, Mureș și Timiș.

De asemenea, Florin Cîțu a declarat că în județele Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița și Ialomița "lucrurile nu au ajuns la un ritm care să ne mulțumească".

Premierul a mai explicat că România primeste 140.000 de vaccinuri săptămânal, iar dorința autorităților este să crească numărulacestora. Totodată, Cîțu a puncat că "ele cresc gradual până în martie, dar vom dori să avem mai multe pentru că eu cred că, dacă ne păstrăm acest ritm, vom ajungem la aproape 100.000 de vaccinuri capacitate să facem pe zi".