Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că discuțiile cu PSD s-au blocat miercuri pentru că ambele formațiuni vor să dea primele premierul.

"Deocamdată, problema pe care o avem noi nu este numele. Problema este că avem două partide care vor să fie primele în numirea rotativă", a spus Florin Cîțuu.

Întrebat de ce PNL nu propus un premier, așa cum a făcut PSD, Cîțu a răspuns: "Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condiții. În acest moment, problema nu este numele, problema este că sunt două partide care vor să fie primele în rotativă. După ce depășim acest moment, mergem mai departe".

El a declarat că blocajul va fi depășit "prin negocieri".

Cîțu nu vrea să renunțe însă la ideea că PNL trebuie să aibă primul premier.

"Suntem de acord cu o guvernare, în următorii trei ani de zile, cu un sistem rotativ, cu un premier care să stea jumătate din timp de la PNL, jumătate de la PSD, iar noi, PNL, am decis să fie în prima parte premier de la PNL", a explicat șeful liberalilor.

El a negat și faptul că miercuri seară ar fi încercat să-l propună pe Dan Vîlceanu, prieten apropiat de el, pentru funcția de premier.

"Nu. (l-am propsu pe Vîlceanu - n.r.) Eu i l-am propus pe domnul Rafila domnului Ciolacu, dar nu a fost de acord", a spus acesta.