Președintele PNL, Florin Cîțu neagă că ar exista o flexibilizare a mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă în privința formării guvernului.

"Nu există o flexibilizare a mandatului, nu știu despre ce întâlnire vorbiți. Dacă exista o flexibilizare, se poate face doar în BPN. Nu a fost niciun BPN până acum, așa că rămâne cum am stabilit", a declarat marți dimineață Florin Cîțu, întrebat dacă după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis s-a flexibilizat mandatul premierului desemnat.

Președintele PNL a mai spus că că nu este programată nicio ședință a conducerii PNL, iar discuțiile cu PSD și USR vizează în continuare susținerea pentru un guvern minoritar:

"Nu facem astăzi niciun BPN. Ca atare, ne uităm la opțiuni. Ne gândim și vom continua discuțiile atât cu USR, cât și cu ceilalți parlamentari din Parlamentul României pentru a vedea care sunt condițiile în care ar putea susține un guvern minoritar".

Cîțu așteaptă responsabilitate de la PSD și USR: 

”Vom discuta cu parlamentarii din Parlament, cu excepția AUR, pentru susținerea unui guvern minoritar PNL UDMR, minorități. PNL este singurul partid care a reușit să aducă, pe lângă UDMR, minoritățile, avem cele mai multe voturi adunate. Până acum USR s-a izolat, nu a fost cu nimeni. Cei de la PSD sunt și ei izolați. Deci, singura soluție în acest moment în România - poate peste câteva luni o să fie altfel - este acest guvern minoritar cu PNL, UDMR, susținut de minorități”.