Premierul Florin Cîțu promite că nu vor mai fi întârzieri majore la proiectele de infrastructură, cum au fost până acum, și că GUvernul și-a învățat lecțiile din tot ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani.

„Toate aceste proiecte de infrastructură pe care le pornim acum, și ați văzut că a fost deja Sibiu-Pitești și A7 și sunt mai multe și aici continuăm, vor fi făcute exact în termenul pe care ni-l asumăm de la început”, a spus Cîțu, aflat într-o vizită de lucru în Satu Mare.

„Vom modifica și legislația și vom avea și resursele ca de acum înainte să începem și să avem un termen pentru finalizare, să ne ținem de termene. România are nevoie de infrastructură și știți foarte bine că este și unul dintre obiectivele pentru care merg astăzi la Bruxelles”, a mai spus Cîțu. 

Premierul, alături de ministrul de interne Lucian Bode, a vizitat un obiectiv de investiții din județul Satu Mare, care a fost îndelung amânat. 

„Am vrut neapărat să văd acest proiect, am avut anul trecut discuții cu domnul ministru despre finanțare, m-a convins, am reușit să alocăm resursele și astăzi se văd și rezultatele. Și am înțeles și eu acum importanța acestui pod pentru această zonă, pentru județul Satu Mare. Problema pe care o văd și pe care o vom remedia în această guvernare este că începem proiecte de infrastructură și apoi durează, și durează. Și acest proiect, înțeleg că a fost în 2007 prima intenție, dar în 2015 a fost pregătit și abia acum putem să vedem că se apropie de finalizare”, a spus premierul.

„Ceea ce pot să vă garantez eu e că nu se va mai lucra așa de acum înainte”, a declarat Florin Cîțu, pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare.

Șeful Executivului a adăugat că Guvernul a învățat din ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani, atât pe finanțări din fonduri europene, cât și pe finanțările de la buget.