Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri o reacție după anunțul președintelui Vladimir Putin referitoare la mobilizarea parțială în vederea îndeplinirii obiectivelor "operațiunii militare speciale" în Ucraina.

"Astăzi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineață am luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Putin, referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojjie. Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din Uniunea Europeană", a spus, înainte de ședința de Guvern, Ciucă.

Premierul și-a exprimat speranța că situația în zona de conflict să nu escaladeze. 

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare militară parțială în Rusia în vederea îndeplinirii obiectivelor "operațiunii militare speciale" în Ucraina.

Într-un discurs televizat, anunțat inițial pentru marți seara, Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parțială începând de miercuri a rezerviștilor.

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a precizat că mobilizarea parțială se va aplica doar în cazul cetățenilor ruși cu "experiență militară".