Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut marți că statul este din nou luat prin surprindere de începerea anului școlar, dar speră "să nu fie chiar pe ultima sută de metri" soluțiile la problemele sistemului.

"Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere și am dorit ca împreună cu conducerea Ministerului Educației, cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne și cu reprezentanții structurilor din fiecare județ să avem această ședință în care să putem să identificăm ultimele probleme", a spus Ciucă.

Tot el a spus că speră "să nu fie chiar pe ultima sută de metri și să identificăm soluțiile și modul în care putem să sprijinim începerea anului școlar.

Declarațiile premierului au fost făcute în videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar.

Mai mult, ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că aproape 4.000 de școli nu au avize de securitate la incendiu, dar circa 900 "sunt în curs de conformare".