Consilierul municipal Ciprian Ciucu atrage atenția asupra faptului că între 8 și 11 august, perioadă în care se desfășoară și mitingul Diasporei din Piața Victoriei, primarul general Gabriela Firea își deleagă atribuțiile privind ordinea publică.

"10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă și acum lui Bădulescu atribuțiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuțiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la Șeful Poliției Locale. Asta dacă și Bădulescu alege să dispară și el ca măgarul în ceață", a scris vineri, pe Facebook, Cristian Ciucu, atașând o dispoziție a primarului general din 7 august, conform căruia între 8 și 11 august se deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu atribuțiile privind obligația de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice.

"În exercitarea atribuțiilor de la art. 1 domnul Aurelian Bădulescu, viceprimar general, va fi sprijinit de către domnul Răsică Daniel Mihai, director general al Direcției Generale de Poliție Locală și Control. În cazul absenței domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general, atribuțiile prevăzute la art. 1 se deleagă domnului Răsică Daniel Mihai - director general al Direcției Generale de Poliție Locală și Control", prevede dispoziția primarului Firea.

Anul trecut, la protestele soldate cu intervenția violentă a jandarmilor, Gabriela Firea era într-o vizită oficială, delegându-și atribuțiile aceluiași Bădulescu.

UPDATE

"Un consilier PNL ridicol și frustrat a lansat azi acuzația că fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în București sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar își deleagă anumite atribuții, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunț public pe acel consilier PNL incompetent și chiulangiu care a lipsit la o treime din ședințele Consiliului General și ale comisiilor de specialitate că nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă. Sunt în țară, în București și azi, și pe 10 august, lucrez, deci, și azi, și mâine împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ține de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, așa cum nu am făcut-o niciodată, și, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informații false”, a precizat Gabriela Firea, într-un comunicat.