Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul Mircea Dărghici s-au prezentat luni la sediul DNA cu mai multe documente, pentru a le da explicații procurorilor în dosarul privind cheltuirea subvențiilor de la bugetul de stat.

UPDATE DNA a anunțat ulterior că a dispus extinderea urmăririi penale pe numele lui Mircea Drăghici, pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de delapidare.

"În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupé) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Direcția spune că, în data de 10.07.2017, PSD, prin Mircea Drăghici, a cumpărat autoturismul Mercedes, iar la data de 18.07.2017, mașina ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018.

+++ 

Când a ajuns la sediul DNA, Ștefănescu a spus: "Să te bagi cu bocancii în viața internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta".

Codrin Ștefănescu a susținut că AEP și Curtea de Conturi sunt singurele instituții care pot verifica modul în care partidele cheltuiesc banii din subvenția de de stat.

Totodată, acesta a mai susținut că partidul decide oportunitatea cheltuirii banilor din subvențiile de stat, nu DNA.

Pe 2 aprilie, Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală de către DNA pentru utilizarea subvențiilor de partid în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și pentru delapidare.