USR și PLUS au decis suspendarea la nivelul partidului a activităților publice de precampanie desfășurate în stradă cu cetățenii și a activităților door to door.

Decizia celor două formațiuni vine în contextul crizei create de coronavirus. 

S-a decis, de asemenea, constituirea unui comitet de criză, alcătuit din parlamentarii USR Adrian Wiener, Tudor Rareș Pop Emanuel Ungureanu si europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care va coordona pozițiile partidului în perioada crizei curente.

Și PLUS  a luat decizia să formeze o Celulă de criză pentru coronavirus prin care să contribuie, complementar cu activitatea Guvernului și a Centrului de Comunicare Strategică, la informarea populației și cu recomandări adresate autorităților publice și cetățenilor.

Celula de criză a PLUS va fi condusă de fostul ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș, Vlad Voiculescu.

Prima măsură pe care PLUS o ia este suspendarea imediată a activităților electorale de stradă și a evenimentelor publice și direcționarea eforturilor tuturor membrilor și filialelor către activități de asistare a comunităților prin măsuri de informare, ajutorare a persoanelor vulnerabile și a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.